Tijdens uw zwangerschap heeft u recht op een Structureel Echo Onderzoek (SEO) die vergoed wordt door uw zorgverzekeraar.  U kunt deze tussen 18 -22 weken zwangerschap bij Echocentrum het Lichtpunt laten uitvoeren. Wij hebben hiervoor een overeenkomst gesloten met het regionale centrum voor prenatale screening te Maastricht. 

De echo vindt plaats onder professionele begeleiding en volgens de landelijke richtlijnen. Het Structureel Echo Onderzoek duurt ongeveer 30 minuten en is een officieel bevolkingsonderzoek. Meestal declareren wij de echo rechtstreeks bij uw zorgverzekeraar, maar soms (afhankelijk van uw verzekering) dient u de kosten van de echo voor te schieten.

De uitslag wordt direct mondeling met u besproken. Na de geboorte wordt u gevraagd een follow-upformulier in te vullen zodat wij onze zorg steeds verder kunnen optimaliseren. Hiernaast ontvangt U standaard bij de echo een mapje met foto’s. Ook kunt u kiezen voor een USB-opname (meerkosten). En is het mogelijk het SEO ’s avonds of in het weekend te laten uitvoeren. De meerkosten voor de USB en een avond/weekendtoeslag worden niet vergoed door zorgverzekeraars en dienen na afloop contant of via pinautomaat voldaan te worden. Zie ook onze voorwaarden en onze klachtenprocedure.

Landelijk SEO tarief
(wordt vergoed door uw basis-verzekering)
  • Tussen 18 - 22 weken
  • Inclusief mapje met 3 zwart-wit foto's
  • Echo consult circa 30 minuten
  • SEO tarief exclusief USB opname
  • U kijkt het geslacht live mee
€  154,36
Andere medische (diagnose) echo's die wij aanbieden zijn:
Termijn echo€ 46,00
Placenta lokalisatie€ 38,35
Groei echo€ 38,35
Bloedverlies€ 38,35

Optioneel

USB-opname€ 25,00
Echofoto's op CD-rom€ 10,00
Weekend/avondtoeslag na 17.00 uur€ 10,00

Heeft u nog vragen? Wij staan u graag te woord.
U kunt ons iedere werkdag van 12:00-14:00 uur bereiken voor het stellen van vragen of het maken van een afspraak op ons mobiele nummer 06-464 22 875.