Echocentrum het Lichtpunt laat u op een persoonlijke wijze kennismaken met uw ongeboren kindje. Dit doet u onder gediplomeerde begeleiding in een ongedwongen sfeer. Naast onze reeds bestaande productlijn voor zwangerschapsecho’s verrichten wij ook medische 20-weken en diagnose-echo’s. De medische 20-weken echo, ook wel Structureel Echo Onderzoek (SEO) genoemd, krijgt iedere zwangere aangeboden en wordt door uw zorgverzekeraar vergoed. Hiervoor hebben wij een vergunning van academisch ziekenhuis Maastricht. Het SEO is een officieël bevolkingsonderzoek en wij hanteren hiervoor de landelijke richtlijnen. Deze kunt u nalezen op de RIVM website.

Gedurende uw zwangerschap heeft u recht op één medische 20-weken echo (SEO). De medische echo valt onder de wet Bevolkingsonderzoek en wordt vergoed vanuit uw basisverzekering. Ouders mogen zelf kiezen waar ze deze laten uitvoeren. Naast de 20-weken echo kunt u ook bij ons terecht voor de zogenaamde medische diagnose echo's waarbij u kunt denken aan een termijnecho - placentalokalisatie en groei echo. Deze echo's worden door uw behandelaar aangevraagd en door uw zorgverzekeraar vergoed.

Bij de medische 20-weken echo bent u naast uw partner welkom met twee extra (volwassenen) genodigden. Ervaring heeft ons geleerd dat het meebrengen van kinderen niet wenselijk is. Het is namelijk van groot belang dat het onderzoek in alle rust kan verlopen. Grote broers of zusjes zijn vaak zeer betrokken bij de zwangerschap, maar echobeelden vervelen snel en zijn zelden interpreteerbaar voor kleine kinderen. Wij vragen u met klem kinderen thuis te laten, en adviseren u de medische echo te zien als een intiem moment voor het nieuwe kindje dat op komst is. Ook bij een minder gunstige uitslag is het prettiger met uw partner alleen te zijn. Op elk contact, elke dienst of verrichting van Echocentrum het Lichtpunt zijn onze voorwaarden van toepassing.

Persoonlijke aandacht, voor u en uw kindje staat bij Echocentrum het Lichtpunt centraal.